Blog

De rol van oplaadpunten voor elektrische auto’s in de toekomst van de detailhandel

5 min

Powerdot

De thermische auto is nog steeds het meest verspreide vervoermiddel en zorgt voor het overgrote deel van de dagelijkse verplaatsingen. We zijn ons echter nog nooit zo bewust geweest van de rampzalige impact van broeikasgassen op ons milieu. In deze context spelen oplaadpunten voor elektrische auto’s een fundamentele rol in de ontwikkeling van een schoner wagenpark.

We nodigen u uit om de vele voordelen te ontdekken die gepaard gaan met het installeren van snellaadpunten op uw parkeerterrein, waarmee u tezelfdertijd bijdraagt aan een gezonder milieu en een duurzamere toekomst.

 

Wat is opladen op bestemming?

Het is dankzij hun lithiumbatterijen dat elektrische auto’s zo weinig CO2 uitstoten. Maar dit energiereservoir moet natuurlijk worden opgeladen. Dit vraagt om de ontwikkeling van een nieuwe oplossing die kan voldoen aan de oplaadbehoeften van elektromobilisten. In 9 van de 10 gevallen worden elektrische auto’s thuis of op kantoor opgeladen, zowel voor het gemak als omdat openbare oplaadpunten nog te zeldzaam of ongeschikt zijn.

Gelukkig verschijnen er steeds meer oplaadpunten voor elektrische auto’s op openbare en commerciële plaatsen, die een “oplaaddienst op bestemming” aanbieden. Deze snellaadstations worden geïnstalleerd op parkeerplaatsen van supermarkten, restaurants, kantoren, hotels, met andere woorden op gewoonlijke parkings. Ze stellen elektromobilisten in staat om hun auto op te laden tijdens hun dagelijkse activiteiten, bijvoorbeeld wanneer ze winkelen, op restaurant gaan of de cinema bezoeken.

Opladen op bestemming is heel aantrekkelijk voor gebruikers van elektrische auto’s. Er wordt steeds meer gebruik van gemaakt en om gevraagd. Het helpt bestuurders zich minder zorgen te maken over de actieradius van de auto of de mogelijkheid om zonder batterij te komen  zitten. Het stelt u in staat om voor korte periodes op te laden, als onderdeel van uw dagelijkse routine, in plaats van een omweg te moeten maken en te moeten stoppen om alleen uw voertuig op te laden. Het principe van opladen op bestemming is dus praktisch en efficiënt voor elektromobilisten, en biedt ook onmiskenbare voordelen voor parkingeigenaars.

 

Meer klanten aantrekken

Naast uw bestaande, trouwe klanten die uw parkeerterrein regelmatig gebruiken, zal het installeren van oplaadpunten voor elektrische auto’s zeker ook nieuwe klanten aantrekken. Hoewel de groeiende reputatie van uw bedrijf zeker een impact heeft, is er nog een andere concrete reden waarom nieuwe klanten aangetrokken zullen zijn: EV-gebruikers zijn altijd op zoek naar handige oplaadpunten. Met kaarten en mobiele applicaties kunnen ze nu de dichtstbijzijnde oplaadpunten gemakkelijk vinden.

Door uw bedrijf op deze kaarten en applicaties te plaatsen, wordt u beter zichtbaar en trekt u nieuwe klanten aan, wat u een concurrentievoordeel oplevert. Oplaadpunten zijn momenteel nog niet wijdverspreid genoeg. Door deze dienst eerder aan te bieden dan andere bedrijven, krijgt uw parkeerterrein een groot concurrentievoordeel. Met een grotere differentiatie zal uw bedrijf onvermijdelijk nieuwe klanten aantrekken.

Door meer elektromobilisten naar uw parkeerterrein te krijgen, verhogen bovendien de bezoekersaantallen in uw commerciële ruimte. Het is heel waarschijnlijk dat zij gebruik zullen maken van uw diensten terwijl ze hun auto opladen. Door op hun bestemming op te laden, worden ze uw klanten en dragen ze bij aan de groei van uw bedrijf.

 

Meer inkomsten

Het installeren van oplaadpunten voor elektrische auto’s trekt niet alleen meer klanten aan, het levert u ook een nieuwe bron van inkomsten op. Terwijl hun auto’s worden opgeladen, blijven klanten langer in uw supermarkt, restaurant, sportschool, enzovoort. En ook de oplaadstations zelf kunnen een bron van inkomsten zijn. Het aanbod van Powerdot is gebaseerd op een structuur waarbij inkomsten gedeeld worden. Powerdot zorgt voor de installatie en het beheer van de oplaadpunten, zonder kosten of investeringen van uw kant. Powerdot verdient vervolgens aan de doorverkoop van de elektriciteit en betaalt u een deel van die inkomsten. Door oplaadpunten te installeren op uw parkeerterrein via een externe investeerder zoals Powerdot, ontstaat er een bijkomstige inkomstenstroom, terwijl u meer klanten aantrekt en behoudt voor uw kernactiviteit.

 

De duurzame ontwikkeling bevorderen en een trouwe klantenkring opbouwen

Door oplaadpunten voor elektrische auto’s op uw parkeerterrein te installeren, draagt u bij en neemt u deel aan duurzame ontwikkeling. U voldoet aan wettelijke vereisten en helpt tegelijkertijd de CO2-uitstoot van de transportsector te verminderen. Veel landen hebben al toegezegd de verkoop van auto’s met verbrandingsmotoren de komende jaren te verbieden. Door uw parking voor te bereiden op de elektrische revolutie, bent u verzekerd van een gemakkelijke en effectieve overgang. Bovendien zal het groeiende aantal oplaadfaciliteiten, in combinatie met de toegenomen bewustwording onder elektromobilisten, anderen zeker aanmoedigen om ook voor elektrische auto’s te kiezen. Marktprognoses voorspellen tussen de 8 en 13 miljoen elektrische auto’s op de weg in 2030, op een totaal van 40 miljoen auto’s.

Het installeren van snellaadpunten op uw parkeerterrein kan de loyaliteit van uw bestaande klanten versterken door hen een nieuwe service te bieden. Dit zal hen aanmoedigen om terug te komen, vooral als uw parkeerterrein een voorsprong heeft op de concurrentie door oplaadstations aan te bieden die elders maar al te zeldzaam zijn.

 

Laadpunten installeren met Powerdot

Voor eigenaren van commerciële ruimtes biedt het installeren van Powerdot-snellaadstations een groot aantal voordelen. Dankzij onze samenwerking vermijdt u alle installatiekosten, aangezien wij 100% van de kosten van de laadunits in uw parkeergarage dekken. Daarnaast zorgt Powerdot onder alle omstandigheden voor de bediening, interoperabiliteit en het onderhoud van de palen. Onze experts monitoren het gebruik van uw oplaadunits nauwkeurig met behulp van onze tracking software. Zo kunnen we de behoeften van uw klanten beter begrijpen en ervoor zorgen dat uw potentieel effectief wordt benut. Bovendien zijn we geïntegreerd met alle mobiliteitsoperatoren en hun toepassingen. Uw locatie zal dus toegankelijk en zichtbaar zijn voor alle elektromobilisten.

Opladen op bestemming wordt een onlosmakelijk onderdeel van de winkelervaring. Door te kiezen voor Powerdot, de nummer één retail operator, kunt u de energieovergang op de best mogelijke manier ervaren. Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie over onze snellaadoplossingen.

Mis geen Powerdot-nieuws


Opladen op bestemming: een winnend model voor elektromobilisten en eigenaars van commerciële ruimtes

De rol van oplaadpunten voor elektrische auto’s in de toekomst van de detailhandel

De belangrijkste stappen bij het installeren van een oplaadpunt op de parking van een winkelcentrum

Hoe verlengt u de levensduur van de batterij van een elektrisch voertuig (EV)?