We zijn een van de snelst groeiende netwerken van ultrasnelle laadstations in Europa

6000 actieve laadpunten
+ 6000 laadpunten onder installatie
6 afzetmarkten in Europa
+ 160 werknemers verspreid over alle afzetmarkten

Ons verhaal

Powerdot is in 2018 opgericht in Portugal, met de ambitie om oplossingen voor het opladen van elektrische voertuigen naar commerciële ruimtes te brengen.

Met een holistische aanpak ontwikkelde Powerdot al snel een volledig aanbod van diensten, waaronder installatie, functionering en onderhoud van oplaadstations, allemaal zonder kosten of investeringen voor onze partners, en met het delen van inkomsten als kern.

Dankzij deze unieke waardepropositie zijn we uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers op het gebied van snelladen in Portugal en groeien we exponentieel in Europa, waarbij we onze oplaadpunten steeds meer integreren in de gehele winkelervaring.

In 2020 zijn we gestart in Frankrijk, dat nu de grootste markt voor Powerdot is geworden. Onze internationale uitbreiding gaat nu verder met België, Luxemburg, Spanje en Polen.

In 2022 investeerde Antin Infrastructure Partners 150 miljoen euro in Powerdot. In februari 2024 investeerden de Arié Group en Antin Infrastructure Partners nog eens 100 miljoen euro in het bedrijf om de ontwikkeling van nieuwe technologieën te stimuleren, de oplaadinfrastructuur uit te breiden en de strategische partnerschappen van het bedrijf in heel Europa te versterken.

2018
Oprichting van Powerdot
November 2019
Lancering van Powerdot in Portugal
November 2020
Lancering van Powerdot in Frankrijk
Januari 2021
Lancering van Powerdot in Spanje
Juni 2021
Lancering van Powerdot in Polen
Mei 2022
Investering van Antin Infrastructure Partners (150 miljoen euro)
December 2023
15.000 contractuele oplaadpunten in Europa
Februari 2024
Investering van Grupo Arié en Antin Infrastructure Partners (100 miljoen euro)

Missie

De opkomst van duurzame mobiliteit versnellen

Elektrische auto’s zijn niet langer een belofte voor de toekomst. Ze maken nu deel uit van ons dagelijks leven.

Maar om deze nieuwe realiteit te laten werken, is het essentieel om solide laadinfrastructuren te ontwikkelen en zo een ​​soepele dagelijkse ervaring voor elektromobilisten te garanderen.

Visie

Bij de ingebruikname van elektrische auto’s speelt oplaadinfrastructuur een cruciale rol. Door het eenvoudiger te maken ze op te laden — net zo gemakkelijk als het opladen van een smartphone — kunnen we niet alleen de perceptie van gebruikers veranderen, maar ook hun gewoonten.

Waarden

We blijven groeien

We zijn altijd op zoek naar nieuwe hoogtepunten. Er is altijd ruimte om onszelf te verbeteren en te overtreffen en we doen er alles aan om naar die waarde te blijven leven. Deze filosofie geldt zowel op individueel vlak, als op teamvlak, alsook op vlak van partnerschappen en in de hele sector.

Uw partner voor de komende 100 jaar

Wij streven ernaar om vanaf dag één waarde te leveren aan al onze partners. De klanten van onze partners zijn onze klanten. Om hen beter van dienst te zijn, hechten we veel belang aan het welbehagen van onze partners.

Wij houden van uitdagingen

Als team is geen enkel probleem onoverkomelijk. Wij zijn voortdurend op zoek naar oplossingen en perfectionisme houdt ons niet tegen. Het is beter om vandaag actie te ondernemen dan toekomstige perfectie na te streven!

Opladen op bestemming

Om onze visie werkelijkheid te laten worden, ontwikkelen we oplaadmethodes die naadloos passen bij de dagelijkse routines van de gebruikers. Nooit meer wachten, omwegen maken of vooruit plannen. Door laadpunten te zetten op plaatsen waar gebruikers hoe dan ook stoppen: supermarkten, winkelcentra, restaurants, kantoren, speciaalzaken, enzovoort, gaat het leven zonder onderbrekingen door. Niets is frustrerender dan vastlopen wanneer je verder wilt. We kunnen dit tegengaan dankzij de installatie van laadpunten op de bestemmingen van gebruikers. Door voldoende laadstations te installeren, kunnen zorgen rondom het oplaadgebeuren verminderen en op die manier kan het enthousiasme om elektrische auto’s te gebruiken, toenemen.

De rol van oplaadpunten voor elektrische auto's in de toekomst van de detailhandel

Onze impact

Impact Image
6000LAADPUNTEN IN BEDRIJF
6000LAADPUNTEN ONDER CONSTRUCTIE
160WERKNEMERS VERSPREID OVER ALLE AFZETMARKTEN
6AFZETMARKTEN IN EUROPA

+ 15.000 oplaadpunten tussen nu en eind 2025

+ 19.000 oplaadpunten tussen nu en 2030

Kom meer te weten over ons

Link Image

Powerdot in de media

Link Image

Blog

Link Image

Veelgestelde vragen

Link Image

Partner worden