Uw vragen

Veelgestelde vragen

Over ons

Powerdot is een uitbater van oplaadstations, opgericht in 2018. Het doel is om duurzame mobiliteit te versnellen door het investeren, installeren en uitbaten van oplaadpunten voor elektrische voertuigen in commerciële ruimtes. Dankzij een fondsenwerving van 150 miljoen euro in mei 2022 door Antin Infrastructure Partners, heeft Powerdot meer dan 6000 oplaadpunten in 6 landen (Portugal, Spanje, Frankrijk, Polen, België en Luxemburg) en breidt het snel uit.

We spelen puur in op het gebied van opladen in commerciële ruimtes, zoals supermarkten, winkelcentra, retailparken, restaurants, hotels en andere drukbezochte plaatsen. Powerdot installeert geen thuislaadoplossingen voor elektrische voertuigen.

Met meer dan 1200 partners in Portugal, Spanje, Frankrijk en Polen is Powerdot er trots op samen te werken met merken als CBRE, Decathlon, E.Leclerc, Accor, Cora, Intermarché, Eurocash en Galp, om er maar een paar te noemen.

Wij geloven dat het opladen van uw auto net zo gemakkelijk moet zijn als het opladen van uw smartphone. En om dat mogelijk te maken, moeten er oplaadpunten beschikbaar zijn waar mensen sowieso hun tijd al doorbrengen. We geloven er heilig in dat opladen op bestemming de toekomst is: het zijn de locaties die gebruikers aantrekken, niet de oplaadpunten zelf.

Het doel van opladen op bestemming is om de laadervaring zo goed mogelijk te integreren in de activiteit van de bestemmingslocatie en het leven van de gebruiker. Daarom vindt u onze oplaadpunten op verschillende drukbezochte plekken, zoals supermarkten, winkelcentra, restaurants, hotels en andere populaire bestemmingen.

Als u een Powerdot-oplaadpunt wilt vinden, gebruik dan toepassingen van mobiliteitsoperatoren zoals Miio, Chargemap, PlugShare en Electromaps, of geolocatietoepassingen zoals Google Maps en Waze.

Als u hulp nodig hebt, kunt u ons bereiken via de volgende e-mailadressen, afhankelijk van de taal die u verkiest om geholpen in te worden:

 

België – support@powerdot.be

Frans – support@powerdot.fr

Engels – support@powerdot.eu

Portugees – ajuda@powerdot.pt

Spaans – support@powerdot.es

Pools – kontakt@powerdot.pl

 

Neem voor persvragen contact op met ons PR-contactpunt in elk land:

België – muriel@metaphoreagency.com

Frankrijk – agathe@powerdot.fr

Portugal – catia.gil@corpcom.pt

Spanje – powerdot.press@3aw.com

Polen – katarzyna.siwek@powerdot.pl

Voor onze partners

Het installeren van een Powerdot-oplaadpunt op het parkeerterrein van uw bedrijf kan een aantal voordelen bieden, waaronder het aantrekken en behouden van klanten, het verlengen van de parkeertijd, het verbeteren van het duurzaamheidsimago van uw bedrijf en het genereren van een extra inkomstenbron uit oplaadpunten. Bovendien zal uw oplaadpunt deel uitmaken van een nationaal openbaar netwerk, waardoor het zichtbaar is voor gebruikers van elektrische voertuigen in hun toepassingen. Naarmate de verkoop van elektrische voertuigen blijft stijgen, wordt opladen op bestemming onderdeel van de winkelervaring, wat uw bedrijf een concurrentievoordeel oplevert.

https://powerdot.eu/be/contacteer-onsMaak allereerst uw interesse in een samenwerking met ons kenbaar via dit formulier. Ons team beoordeelt vervolgens uw locatie en bepaalt of die geschikt is voor een oplaadstation. Als uw locatie aan bepaalde criteria voldoet, bepalen we samen met u de beste laadoplossing voor uw bedrijf. Zodra het contract is getekend, begint Powerdot met de installatiefase. Wij zorgen voor alles, van bouwwerkzaamheden tot vergunningen en energie-inkoop. Zodra de installatie is voltooid, zorgen wij voor de bediening en het onderhoud om ervoor te zorgen dat het oplaadpunt probleemloos werkt en dat u tijdig uw deel van de opbrengst ontvangt.

Om te beginnen vraagt u de installatie van een EV-oplaadpunt aan door dit formulier in te vullen. We nemen binnen de 48 uur contact met u op en organiseren een technisch bezoek aan uw parkeerterrein om de behoeften van uw locatie te beoordelen en u aanbevelingen te doen. Ons team zal u helpen bij het kiezen van het juiste model oplaadstation, het bepalen van het aantal benodigde oplaadpunten en het verstrekken van informatie over prijzen, het installatieproces en eventuele andere noodzakelijke stappen. Powerdots team van experts zal nauw met u samenwerken om te zorgen voor een soepel en succesvol installatieproces, afgestemd op de behoeften van uw bedrijf. We zijn niet alleen volledig verantwoordelijk voor de installatie van de oplaadpunten, maar zullen dit proces altijd aanpassen aan de openingstijden en piekuren van uw bedrijf, zodat de klantervaring niet wordt verstoord. Na de installatie zorgen we ervoor dat de oplaadpunten altijd goed werken en nemen we eventuele onderhoudskosten voor onze rekening. We delen de inkomsten uit de oplaadpunten van uw bedrijfsterrein met u, zodat uw parkeerterrein winstgevender wordt.

Wanneer u de beste locatie bepaalt voor de installatie van een Powerdot-oplaadpunt moet u rekening houden met verschillende factoren:

Toegankelijkheid: Kies een locatie die gemakkelijk toegankelijk is, zodat bestuurders van elektrische voertuigen (EV) er eenvoudig hun auto’s kunnen parkeren en bij het oplaadpunt kunnen komen. Houd rekening met factoren zoals de afstand tussen de in- en uitgang van uw parkeerterrein, zichtbaarheid en navigatiegemak.

Veiligheid: Zorg ervoor dat de gekozen locatie goed verlicht is, geen obstakels bevat en een veilige omgeving biedt voor EV-bestuurders om hun voertuigen te parkeren en op te laden.

Elektrische infrastructuur: Controleer of de gekozen locatie over voldoende elektrische infrastructuur beschikt om de installatie van het oplaadpunt te ondersteunen. Houd rekening met factoren zoals de nabijheid van elektrische panelen, de beschikbaarheid van stroom en eventuele elektrische upgrades die nodig zijn.

Gemak: Kies een locatie die handig is voor zowel EV-bestuurders als uw bedrijfsactiviteiten. Overweeg om het oplaadpunt in de buurt van drukbezochte gebieden te plaatsen, dicht bij de ingang van uw bedrijf.

Toekomstige uitbreiding: Houd rekening met het potentieel voor toekomstige uitbreiding van de EV-oplaadinfrastructuur op uw locatie en zorg voor ruimte en capaciteit voor extra oplaadpunten als de vraag naar het opladen van elektrische voertuigen toeneemt.

Powerdots team van deskundigen kan advies en aanbevelingen geven over de beste locatie voor uw bedrijfsparkeerplaats, rekening houdend met deze factoren en eventuele andere locatiespecifieke overwegingen om een succesvolle installatie van oplaadpunten te garanderen.

De tijdsduur voor het installeren van een Powerdot-oplaadpunt op uw bedrijfsterrein kan variëren op basis van een aantal factoren, waaronder de complexiteit van de installatie, de beschikbaarheid van elektrische infrastructuur en de vergunningsvereisten. Maakt u zich geen zorgen: ons installatieteam houdt toezicht op al het werk en zorgt voor een vlot en snel implementatieproces, waarbij het schema met u wordt afgestemd op uw projectvereisten.

Niets. Powerdot dekt 100% van de kosten voor het installeren van oplaadpunten voor elektrische voertuigen op uw locatie(s).

De werkzaamheden voor de installatie van de Powerdot-oplaadpunten worden uitgevoerd door hooggekwalificeerde bedrijven in elk land. Powerdot houdt toezicht op het installatieproces en zorgt ervoor dat de laders worden geïnstalleerd volgens de vereiste specificaties en voorschriften. Het installatieteam zorgt voor de nodige elektrische werkzaamheden, waaronder bedrading, aansluiting op het elektriciteitsnet en alle andere werkzaamheden die nodig zijn voor de installatie van de oplaadpunten.

De inkomsten van uw oplaadpunten kunt u online volgen via ons PowerdotTV portaal. U kunt het totale gebruik en de inkomsten van elk oplaadpunt in realtime volgen via het platform. U kunt uw opbrengst verwachten volgens de periode die is overeengekomen in uw contract (maandelijks, driemaandelijks of halfjaarlijks).

Het vermogen dat nodig is om laadstations van Powerdot te installeren hangt af van het aantal geplande laadpunten en hun laadcapaciteit. We bieden verschillende laadcapaciteiten voor de laadpalen, zoals 22kW, 50kW en 150kW. Dus het benodigde vermogen zal variëren afhankelijk van de totale geplande oplaadcapaciteit, evenals andere factoren zoals de bestaande elektrische infrastructuur op uw locatie, lokale regelgeving en eventuele andere elektrische belastingen waarmee rekening moet worden gehouden.

In samenwerking met Powerdot beoordelen we de specifieke stroomvereisten voor uw laadpuntinstallatie en zorgen we ervoor dat uw elektrische infrastructuur in staat is om de energie te leveren die nodig is om de laadpunten veilig en efficiënt van stroom te voorzien.

Om te bepalen of een unit werkt, moet u controleren op tekenen van voeding, correcte werking en foutmeldingen. Hoe dan ook, als u niet weet of een apparaat goed werkt, contacteer dan onze helpdesk voor assistentie.

Zodra de stroom is hersteld, doorloopt het apparaat een herstart- en testprocedure. Als deze procedures met succes zijn voltooid, is de unit automatisch opnieuw klaar om voertuigen op te laden. Als een voertuig echter aan het opladen was toen de stroom uitviel, kan het zijn dat de bestuurder het oplaadproces opnieuw moet starten.

Als het laadstation niet opstart of als het scherm niet verschijnt, komt dit meestal doordat de stroomonderbreker die het apparaat van stroom voorziet, defect of uitgeschakeld is. We raden aan om de status van de stroomonderbreker te controleren. Als de stroomonderbreker is ingeschakeld en het station nog steeds niet werkt, neem dan contact op met Powerdot support voor assistentie.

Powerdot houdt de status van het netwerk 24/7 in de gaten. Als we een station detecteren dat niet goed werkt, of als een chauffeur een kapot station meldt, nemen we contact op met de eigenaar of zijn vertegenwoordiger om te helpen bij het reparatieproces. De verantwoordelijkheid voor het onderhoud en de reparatie van deze stations ligt bij Powerdot, dus er wordt niets in rekening gebracht.

Laadstations van Powerdot zijn ontworpen met veiligheid als topprioriteit. Ze zijn gebouwd om te voldoen aan internationale veiligheidsnormen en voorschriften, waaronder die met betrekking tot elektrische veiligheid, elektromagnetische compatibiliteit (EMC) en cyberveiligheid. Bovendien worden Powerdot-laadstations geïnstalleerd door gekwalificeerde en ervaren elektriciens, volgens de beste praktijken in de sector en volgens lokale elektrische normen.

Powerdot-laadstations zijn ook voorzien van verschillende veiligheidsfuncties, zoals aardlekbeveiliging, overstroombeveiliging en thermische beveiliging, om elektrische gevaren te beperken en veilig opladen van elektrische voertuigen (EV’s) te garanderen. De laders zijn ook ontworpen om automatisch uit te schakelen in geval van abnormale omstandigheden of storingen.

Ons netwerk wordt constant bewaakt en we kunnen de oplaadstations vanop afstand opnieuw opstarten. Bovendien worden eventuele problemen met de stations snel geïdentificeerd en kunnen we zo snel mogelijk een lokaal onderhoudsteam sturen om de eenheden te inspecteren.

We kunnen extra laadstations installeren door gebruik te maken van beschikbare stroom of door lokale laadbeheertechnieken te implementeren. Contacteer ons Powerdot-contactpunt of via support@powerdot.be.

Ja, het is mogelijk om een klantenloyaliteitsprogramma te integreren met een oplaadsysteem. Door dit te doen kunt u klanten stimuleren om uw oplaadpunten te gebruiken, zoals met kortingen of beloningen voor frequent gebruik. Dit kan helpen om de klantloyaliteit te verhogen en meer inkomsten te genereren uit uw oplaadpunten. Neem contact met ons op om uw loyaliteitsprogramma te bespreken en de mogelijkheden van integratie te onderzoeken.

Ja, het is mogelijk om een oplaadpunt te krijgen met het merk van uw bedrijf in plaats van dat van Powerdot. Powerdot kan aangepaste branding-opties voor uw laadstation leveren, inclusief aangepaste kleuren, afbeeldingen en logo’s.

Powerdot zorgt ervoor dat uw laadpunt zichtbaar is op populaire navigatieplatforms door het te integreren in ons netwerk. Zodra uw laadpunt is geïnstalleerd en geactiveerd, wordt het toegevoegd aan het Powerdot-netwerk en toegankelijk gemaakt voor applicaties van mobiliteitsoperatoren zoals Miio, Chargemap, PlugShare en Electromaps, of geolocatietoepassingen zoals Google Maps of Waze.

De informatie van het oplaadpunt, zoals de locatie, beschikbaarheid en prijs, wordt gedeeld met navigatieplatforms om elektromobilisten te helpen bij het vinden van en navigeren naar uw oplaadpunt.

 

Als u een probleem hebt met een Powerdot-oplaadpunt, kunt u contact opnemen met ons supportteam voor hulp, afhankelijk van uw locatie of voorkeurstaal:

Vlaams – support@powerdot.be

Frans – hello@powerdot.fr

Engels – support@powerdot.eu

Portugees – ajuda@powerdot.pt

Spaans – support@powerdot.es

Pools – kontakt@powerdot.pl

Het wordt aanbevolen dat u het serienummer en de locatie van het oplaadpunt bij de hand hebt en dat u alle relevante details van het probleem doorgeeft wanneer u contact opneemt met de klantenservice voor snellere hulp.

De hoeveelheid ruimte die nodig is om een oplaadpunt te installeren kan variëren afhankelijk van het model, het vermogen en eventuele extra apparatuur die nodig is.

Powerdot installeert standaard een afleverpunt onafhankelijk van de winkel. Indien nodig kunnen we verbinding maken met het hoofdafleverpunt van uw gebouw. Als uw gebouw niet genoeg stroom heeft om een laadpunt te ondersteunen, kan Powerdot samen met u kijken naar mogelijkheden om de stroomtoevoer te vergroten, zoals het upgraden van uw elektriciteitsnet of het installeren van extra stroominfrastructuur. Als alternatief kunnen we opties voor load management onderzoeken om ervoor te zorgen dat het laadstation binnen de beschikbare stroomvoorziening werkt zonder de andere elektrische behoeften van het gebouw te beïnvloeden. Contacteer ons voor meer informatie over hoe we samen de beste oplossing voor uw locatie kunnen vinden.

Ja, Powerdot-stations ondergaan strenge testen en certificeringsprocessen om te garanderen dat ze voldoen aan de veiligheidsnormen.

Voor gebruikers van elektrische voertuigen (EV)

Voordat u begint met opladen

Om een Powerdot-oplaadpunt te vinden, kunt u verschillende applicaties gebruiken zoals Chargemap, Electromaps, Miio, Plugsurfing, ChargeAssist, Evio en vele andere. Deze toepassingen geven informatie over de locatie, beschikbaarheid en compatibiliteit van oplaadpunten met uw voertuig.

Eenmaal aangekomen op de locatie van het oplaadpunt, kunt u het vermogen controleren dat wordt weergegeven op de laadpaal en de compatibiliteit met de connector op uw voertuig.

Volg de instructies in de gebruikershandleiding om het opladen te starten:

Hoe opladen met behulp van uw smartphone:

1 – Start uw oplaadsessie door de QR-code te scannen of uw voorkeursapplicatie voor elektrische mobiliteit te gebruiken.

2 – Sluit de kabelaan op uw voertuig en op het laadstation (alleen Type 2) om het opladen te starten.

3 – Beëindig uw sessie op uw smartphone, koppel de kabel los van de lader (alleen Type 2) en koppel vervolgens uw voertuig los.

Hoe laad ik op met een laadpas?

1 – Sluit de lader aan op uw voertuig om het opladen te starten.

2 – Scan uw laadpas om het opladen te starten.

3 – Beëindig uw oplaadsessie door uw laadpas opnieuw te scannen. Koppel de kabel los van de lader (alleen type 2) en koppel vervolgens uw voertuig los.

Als u hulp nodig hebt voor, tijdens of na uw laadsessie, contacteer ons dan via e-mail op support@powerdot.be of per telefoon op +32 460 25 89 72.

U kunt uw laadsessie betalen met de QR-code op het laadpunt, via een applicatie voor elektrische mobiliteit of met een laadpas.

Powerdot voorziet geen laadpassen zodat u vrij bent om uw eigen keuze hierin te maken.

U kunt er eenvoudig verkrijgen bij uw dealer of via een aanbieder van elektrische mobiliteit.

Als de parkeerplaats zich op een privéparkeerterrein bevindt (supermarkt, hotel, enz.), breng dan onmiddellijk de directie op de hoogte. Zij kunnen het voertuig laten wegslepen of contact opnemen met de eigenaar om hem te vragen het voertuig te verplaatsen.

Als de parkeerplaats zich op een openbaar parkeerterrein of op straat bevindt, neem dan contact op met het politiebureau van uw arrondissement of met de gemeentepolitie. Zij kunnen een boete uitschrijven of het voertuig laten wegslepen als het overlast veroorzaakt.

U kunt een van de beschikbare applicaties voor elektrische mobiliteit raadplegen om de status van de oplaadpunten te controleren.

Actieve oplaadpunten zijn groen gemarkeerd, bezette oplaadpunten blauw, buiten gebruik gestelde oplaadpunten rood en oplaadpunten in aanbouw die binnenkort operationeel zullen zijn grijs.

Powerdot biedt laadstations met verschillende soorten connectoren voor verschillende modellen elektrische voertuigen. De connectortypen die Powerdot aanbiedt staan hieronder vermeld:

Type 2 (Mennekes): Dit is het meest gebruikte type stekker in Europa voor AC-laden, geschikt voor veel EV’s en oplaadbare hybrides.

Type 4 (CHAdeMO): Dit type stekker wordt gebruikt voor snel opladen met gelijkstroom en wordt vaak gebruikt voor bepaalde elektrische voertuigen, voornamelijk Japanse modellen.

Type 5 (CCS Combo 2): Dit type stekker wordt gebruikt voor snel opladen met gelijkstroom  en wordt vaak gebruikt voor veel Europese en Amerikaanse EV-modellen.

Het is belangrijk om op te merken dat de connectoren die Powerdot aanbiedt, kunnen variëren op basis van het model en de locatie van het oplaadpunt. Het is altijd aan te raden om de beschikbare stekkertypes op oplaadpunten van Powerdot te controleren, voordat u ze gebruikt, om er zeker van te zijn dat ze compatibel zijn met uw elektrische voertuig.

Als u een probleem ondervindt met een Powerdot-oplaadunit, meldt u dit bij de Powerdot-klantenservice via het volgende e-mailadres: support@powerdot.be of telefonisch op +32 460 25 89 72.

U kunt de contactgegevens ook vinden in de gebruikershandleiding van het oplaadpunt zelf.

Powerdot biedt oplaadpunten die compatibel zijn met alle elektrische voertuigen die gebruikmaken van Type 2 en CCS-stekkers. Dit omvat de populairste modellen van elektrische voertuigen zoals de Tesla Model 3, de Renault Zoé, de Volkswagen ID.3, de Audi e-Tron, de BMW i3 en vele andere.

Powerdot biedt ook laadstations met CHAdeMO-stekkers, die compatibel zijn met elektrische voertuigmodellen zoals de Nissan Leaf en de Mitsubishi Outlander.

Met applicaties voor elektrische mobiliteit kunt u controleren welke connectoren beschikbaar zijn bij een Powerdot-oplaadpunt vooraleer u uw elektrische voertuig komt opladen.

De kosten voor het opladen van een elektrisch voertuig variëren op basis van een aantal factoren, zoals de locatie, het type oplaadpunt en de capaciteit van de batterij van het elektrische voertuig. Over het algemeen worden de kosten gemeten in kilowattuur (kWh) verbruikte elektriciteit en de prijs per kWh kan variëren van enkele tientallen centen tot meer dan een euro, afhankelijk van de locatie en de elektriciteitsleverancier.

Gebruik de applicatie voor elektrische mobiliteit van uw keuze (Chargemap, Electromaps of Miio) of scan de QR-code om de exacte tarieven te controleren van de connector die u wilt gebruiken.

AC-semi-snelladers, met een laadcapaciteit tot 22 kW, zijn geschikt voor het opladen van elektrische voertuigen gedurende enkele uren. De oplaadtijd en stroomvereisten kunnen variëren afhankelijk van het model van het elektrisch voertuig.

DC-snelladers daarentegen hebben een minimale laadcapaciteit van 50 kW en kunnen 350 kW bereiken. Een actieradius van 100 km kan bijvoorbeeld in minder dan tien minuten worden opgeladen met een lader die minstens 100 kW levert. We moeten opmerken dat ultrasnel laden verwijst naar een laadvermogen van 150 kW of meer.

Het verschil in kosten tussen semi-snelle en snelle oplaadpunten is voornamelijk te wijten aan de infrastructuur en technologie die nodig is voor hogere oplaadsnelheden. Snelle laadstations zijn meestal uitgerust met krachtigere laadapparatuur en vereisen gespecialiseerde koelsystemen om veilige bedrijfstemperaturen te behouden. Hierdoor kunnen de kosten hoger zijn dan voor semi-snelle laadstations.

 

Over het algemeen hebben onze laadstations een optie om de taal rechtstreeks op het scherm of op de knoppen in de buurt te wijzigen. Deze instelling wordt aangegeven met een wereldbolpictogram of met de vlaggen van de landen waarvan de talen beschikbaar zijn in de laadunit.

Tijdens het opladen

Als uw laadsessie niet start, kan dat verschillende oorzaken hebben.

Controleer ten eerste of uw elektrische voertuig compatibel is met de connector die u probeert te gebruiken.

Controleer ook of de laadkabel goed is aangesloten op uw voertuig en op het Powerdot-laadstation (alleen Type 2).

Als het probleem aanhoudt, kunt u proberen de laadsessie opnieuw te starten met uw smartphone of uw laadpas.

Als het ondanks de nieuwe poging niet lukt om de sessie te starten, of als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met de klantendienst van Powerdot via e-mail op support@powerdot.be of telefonisch op +32 460 25 89 72.

Wanneer u uw elektrische voertuig aansluit op een laadterminal van Powerdot, moet u een blauw lampje zien op de oplader en/of op uw voertuig. Dit lampje geeft aan dat het laadproces is begonnen. Bovendien hebben de meeste van onze laadstations een scherm zodat u de laadstatus kunt volgen.

Het dashboard van uw voertuig zou ook de laadstatus moeten weergeven, met informatie over het huidige laadniveau en de geschatte resterende tijd tot een volledige lading.

U kunt uw laadsessie ook volgen via de link die u per e-mail is toegestuurd (QR-code), of door gebruik te maken van toepassingen voor elektrische mobiliteit zoals Chargemap, Electromaps, Miio, Plugsurf, ChargeAssist en vele andere.

De tijd die nodig is om uw EV op te laden hangt af van verschillende factoren, zoals de capaciteit van de batterij, de laadsnelheid die uw voertuig accepteert, de bezetting van de oplaadpunten, de laadstatus van de batterij en ook omgevingsfactoren (koudere temperaturen kunnen het oplaadproces langzamer maken).

Elektrische voertuigen hebben over het algemeen iets minder dan 8 uur nodig om volledig op te laden met een laadpunt van 7 kW (batterij van 60 kWh). Als u echter een snellader van 50 kW gebruikt, kunt u tot 160 km bereik opladen in ongeveer 35 minuten.

Zodra uw voertuig volledig is opgeladen, stopt de laadunit automatisch met energie leveren aan uw voertuig. Er zal een indicatie zichtbaar zijn op het dashboard van uw voertuig, op het online platform van Powerdot of op uw applicatie voor elektrische mobiliteit.

De meeste laadstations hebben ook visuele of geluidsindicatoren om u te laten weten wanneer het opladen is voltooid.

Niets is eenvoudiger! Om het opladen te beëindigen, scant u uw laadpas opnieuw of beëindigt u het opladen met uw smartphone.

Sommige voertuigen hebben ook een knop in de buurt van de connector om het opladen te stoppen. Zodra de sessie voorbij is, beëindigt de oplaadunit het opladen en wordt de kabel automatisch losgemaakt.

U krijgt dan een factuur voor de energie die is gebruikt voor de oplaadbeurt.

Als de stroom uitvalt terwijl u uw elektrische voertuig aan het opladen bent, wordt het oplaadproces onderbroken en stopt het laadstation met het leveren van energie aan uw voertuig. Het is dan mogelijk om uw voertuig los te koppelen.

Als u dit opmerkt, neem dan contact op met de klantendienst van Powerdot via e-mail op support@powerdot.be of per telefoon op +32 460 25 89 72.

Elk voertuig heeft een specifieke laadcurve die de capaciteit om energie te ontvangen beperkt. Deze curve wordt beïnvloed door factoren zoals de omgevingstemperatuur en de temperatuur van de batterij. Daarom is het normaal dat de laadsnelheid van uw voertuig geleidelijk afneemt naarmate de batterij voller wordt. Deze functie is geïntroduceerd door voertuigfabrikanten om de batterij te beschermen en de duurzaamheid ervan te garanderen.

Bij problemen kunt u onze klantendienst contacteren via support@powerdot.be of per telefoon op +32 460 25 89 72.

Na het opladen

Als u problemen hebt met de laadkabel van uw voertuig los te koppelen, is de eerste stap om te controleren of de laadsessie is gestopt, hetzij via uw smartphone, hetzij door uw laadpas te scannen of het dashboard van uw voertuig te checken.

Als de laadsessie is gestopt maar de kabel nog steeds niet kan worden losgekoppeld, is er mogelijk een vergrendelingsmechanisme in uw voertuig dat losgekoppeld moet worden (zie de handleiding van uw voertuig).

Als het nog steeds niet lukt om de kabel los te koppelen, neem dan contact op met onze klantenservice op +32 460 25 89 72 zodat we de kabel van op afstand kunnen ontgrendelen.

De serviceproviders voor elektrische mobiliteit bij wie u een account en/of bijbehorende laadpas hebt (Chargemap, Electromaps, Miio, enz.) zijn verantwoordelijk voor hun facturatie. Het is dus hun verantwoordelijkheid om u de facturen te bezorgen via een applicatie of bijvoorbeeld via e-mail.

Als u de QR-code op de terminal hebt gebruikt, moet u het veld “Factuur” activeren en de factureringsgegevens invullen om automatisch een factuur per e-mail te ontvangen aan het einde van de oplaadsessie.

Als u de factuur vergeet of niet ontvangt, kunt u ons contacteren via support@powerdot.be, met vermelding van de laatste vier cijfers van uw bankkaart en de datum van de herlading, zodat we u een duplicaat kunnen sturen.

Ja, dat kan. Als u uw elektrische voertuig oplaadt met onze QR-code, kunt u het btw-nummer van uw bedrijf invoeren in het gedeelte “Factuur”.

De tarieven voor het opladen van een elektrisch voertuig kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie van het oplaadstation, het vermogen van de laadunit en eventuele extra kosten die specifiek zijn voor de locatie. Daarnaast bieden sommige partners verschillende prijsopties en kortingen aan klanten, vooral aan klanten die het netwerk regelmatig gebruiken.

Als u er niet in geslaagd bent om een oplaadsessie te starten met de QR-code, dan zal de oorspronkelijk geselecteerde waarde niet in rekening worden gebracht. U kunt de debetgeschiedenis van uw betaalmethode controleren om er zeker van te zijn dat er geen kosten in rekening zijn gebracht. Als u problemen of inconsistenties ondervindt, kunt u via e-mail contact opnemen met de Powerdot-klantendienst voor assistentie op support@powerdot.be.

Powerdot rekent pre-autorisatiekosten van 15, 25 of 35 euro om te controleren of u voldoende tegoed hebt om de sessie te betalen. Als de sessie mislukt of als de werkelijke verbruikswaarde lager is dan de autorisatiekosten, wordt het ongebruikte saldo automatisch teruggestort door Powerdot.

Het terugbetalingsproces is afhankelijk van uw bank. Als algemene regel geldt dat het ongebruikte saldo binnen 5 tot 10 dagen na de datum van afschrijving wordt terugbetaald.

Als u de terugbetaling nog niet heeft ontvangen na deze periode, stuur dan een e-mail naar Powerdot via support@powerdot.be met de datum van de transactie en de laatste vier cijfers van de creditcard die u voor de transactie heeft gebruikt. Dan kunnen we de status van de transactie in ons systeem controleren.